top of page

MUSEUM HOF VAN BUSLEYDEN: MARGARETA'S BUREN

Mechelen anno 1507. De arme architect Keldermans weet niet meer waar zijn hoofd staat. Hij verbouwt tegelijkertijd het Hof van Savoy, de woonplaats van de machtige Margareta van Oostenrijk én het Hof van Busleyden, het prachtige stadspaleis van kunstverzamelaar en denker Jeroen van Busleyden. Margareta wil alsmaar meer torentjes en van Busleyden blijft maar bijbouwen om plaats te maken voor grootse kunst en al even grootse Humanistische ideeën.

Margareta's Buren is een hoorspel vol burenruzies, roddelmarkten en keukenlatijn dat kinderen én hun ouders warm moet maken voor een bezoekje aan het vernieuwde Museum Hof van Busleyden en de historische stad Mechelen.

Dit hoorspel is GRATIS beschikbaar in de Geluidshuis-app en op Spotify.


CREW

Scenario: Paul Wauters

Regie en muziek: Koen Brandt

Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets

Illustraties en vormgeving: Mark Borgions

Productie: Ann Desmet en Katarina Martynowski


CAST

Met de stemmen van Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Chiel Van Berkel, Eva Binon, Frans Van der Aa, Camilia Blereau, Clara Cleymans, Dempsey Hendrickx en Wouter Burssens.


INFO

Duur: 40 minuten

Leeftijd: vanaf 10 jaarbottom of page