GLOEDNIEUWE FICTIE PODCAST: PARALLEL

Met flink wat fierheid en zot veel zenuwen stellen we je vandaag een heel ander soort sprookje voor dan jullie van ons gewend zijn: Parallel! Een gloednieuwe documentaire podcast, boordevol fake news, in samenwerking met Radio 1. In vijf compleet absurde afleveringen brengen we je een alternatieve Belgische geschiedenis. Nét echt, maar absoluut niet waargebeurd.

We nemen je mee naar een parallel universum waar Antwerpse drugkartels tijgers en apen inzetten, waar schippers voor de kust lichtjes zien van een verzonken dorp en waar de Sovjets bijna de macht grepen in België. Je krijgt eindelijk antwoord op belangrijke historische vragen: Leidde Sandra Kim jarenlang een dubbelleven als spion van de KGB? Werd in 1968 per ongeluk een zomer lang het homohuwelijk gelegaliseerd? En was de BRTN maandenlang het slachtoffer van een slinkse chantage? Luister hier via Spotify!

We schakelden de hulp in van een uitgebreide cast topacteurs én Bekende Vlamingen, die laatsten nog het vaakst als zichzelf. Je herkent vast bekende stemmen als Frank Raes, Patrick Janssens, Alex Agnew, André Vermeulen, Walter Grootaers, Friedl Lesage en Carl Dircksens. Naast een sterrencast met onder meer Günther Lesage, Koen De Sutter, Saïd Boumazoughe, Sofie Decleir, Reinhilde Decleir, Isabelle Van Hecke, Sara Vertongen, en vele anderen.


Concept en scenario: Koen Van Deun / Regie: Stef De Paepe en Koen Brandt / Geluidsopname en klankafwerking: Frank Duchêne / Muziek: Joris Hermy en Koen Brandt / Productie: Christel Gysemberg, Leen Renders en Pieter-Jan Vinckx / Research: Linde Verlooy / Artwork: Lotte Neirynck
Gerelateerde posts

Alles weergeven

DE LEGE STOEL AAN TAFEL is de kersteditie van de podcastreeks MIJN VERHAAL die we samen met Libelle maakten. Integere, warme, hoopvolle verhalen van twee vrouwen die vooruitblikken naar de eerste Kers