top of page

M LEUVEN

DIERIC BOUTS KRIJGT ALS EERSTE VLAAMSE MEESTER EEN EIGEN HOORSPEL

In het kader van de internationale overzichtstentoonstelling van Dieric Bouts Beeldenmaker (open voor publiek vanaf zaterdag 21 oktober 2023), vroeg M Leuven ons een luisterverhaal te maken over deze onterecht té onbekend gebleven Vlaamse Meester. 'Dieric wie?' vroegen we, maar ondertussen heeft deze beeldenmaker nog weinig geheimen voor ons. En vanaf nu hopelijk ook niet meer voor jullie.


OVER HET LUISTER-DINGES-VERHAAL

Het is 1463 en de supergetalenteerde Leuvense schilder Dieric Bouts heeft het niet makkelijk. Wat hij ook doet, hoe mooi hij ook schildert, niemand ziet ’m staan en niemand onthoudt zijn naam. Tot overmaat van ramp gaat zijn grote rivaal, de ijdele Hubrecht Stuurbout, ook nog eens met alle eer lopen. Wanneer hertog Filips de Goede een bezoek aan de stad brengt, ziet Dieric z’n kans schoon om eindelijk beroemd te worden. Tenminste: als die twee geniepige figuren die hem altijd volgen geen roet in het eten gooien ... Ontdek het (min of meer, maar niet helemaal) ware verhaal van de strafste en meest miskende schilder van Leuven in een geschift hoorspel vol hielenlikkers, ochtendomroepers, toevallige passanten, sublieme maar sluwe Vlaamse Meesters en bijna te Late Avondmalen. Voor luisteraars van 7 tot 107 jaar.


NOG MEER BOUTS MET DE AUDIOGIDS IN HET MUSEUM

In deze audiogids neemt Warre Borgmans je op ludieke wijze mee in de wereld van Bouts. Meer info en hoe te luisteren vind je in het museum.CREW LUISTERVERHAAL

Scenario en liedjesteksten: Koen Van Deun

Regie: Hanne Grégoire en Koen Brandt

Muziek: Koen Brandt

Arrangementen liedjes: Wietse Meys

Trombone: Sander Vets

Trompet: Jo Hermans

Gitaar: Tom Lodewyckx

Klarinet, fluit en saxofoon: Wietse Meys, Geluidsopnames, montage en mix: Olivier Marga

Additionele geluidstechniek: Bram Coumans en Simon Van der Beken

Mastering: Gert Van Hoof

Productie: Ann Desmet en Laure Budts

Illustratie en vormgeving: Mark Borgions


CAST LUISTERVERHAAL

Met de stemmen van o.a. Warre Borgmans, Robby Cleiren, Ini Massez, Dirk Roofthooft, Vincent Byloo, Heidi Van Tielen, Steven Beersmans, Koen De Graeve, Jeroen Meus, Günther Lesage en Jelle Cleymans.


CREW AUDIOGIDS

Scenario: Koen Van Deun

Regie: Hanne Grégoire en Koen Brandt

Geluidsopnames, montage en mix: Simon Van der Beken

Mastering: Gert Van Hoof

Productie: Ann Desmet en Laure Budts


CAST AUDIOGIDS

Met de stemmen van Warre Borgmans en Robby Cleiren.

bottom of page